2019: Walking Football: het nieuwe bewegen!

Was u altijd gek op voetbal, maar ligt de tijd van het balletje trappen inmiddels ver achter u? Of heeft u zin om iets heel nieuws te proberen? Dan is Walking Football misschien wel iets voor u. Deze wandelvariant van het normale voetbal is dé sporttrend voor 60-plussers.

Voetbal is een sport die mensen verbindt. Elke week genieten we met z’n allen van voetbal. In het stadion, langs de lijn of op de televisie bij Studio Sport. Om zelf te kunnen voetballen zijn behendigheid, snelheid en een goede conditie onmisbaar. En voor degenen die niet meer de snelheid en conditie van vroeger hebben, is er nu iets nieuws: Walking Football, oftewel: wandelvoetbal.

Met of zonder voetbalervaring
Tijdens een potje Walking Football wordt er niet gerend. Het spel wordt gespeeld op een kwart voetbalveld. Schuivers (slidings) zijn verboden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Volgens veel oudvoetballers ziet het er niet uit, maar… eraan meedoen is gewéldig.
Bovendien - en bepaald niet onbelangrijk - is Walking Football bedoeld voor mannen én vrouwen, met of zonder voetbalervaring.

Verbinding op en naast het veld
Voor mensen die hun leven lang hebben gevoetbald, maar vanwege hun leeftijd zijn gestopt, is Walking Football een openbaring.
Het is wel even wennen aan het feit dat rennen verboden is, maar daar staat veel tegenover. Dat begint met het spelletje zelf, maar minstens zo belangrijk zijn de sociale contacten en de humor op en naast het veld. Daarnaast is het fijn om lid te zijn van een team, alleen al vanwege het gevoel van verbondenheid.
Recent onderzoek toont aan dat 100 procent van de deelnemers nieuwe mensen heeft leren kennen. En 60 procent van de deelnemers is fitter geworden door het wandelvoetbal. Dat zijn cijfers om mee thuis te komen!

Walking Football groeit snel
De Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de KNVB brachten Walking Football naar Nederland. In 2017 waren er al 185 Walking Football-clubs op eigen bodem. Dat aantal groeit nog steeds.
Competities en toernooien zijn er ondertussen ook.
Op de website van de KNVB vindt u meer informatie over Walking Football.
En op de website van OldStars vind leuke ervaringsverhalen en lees je welke clubs Walking Football aanbieden.